Aitoa Energiaa filosofia ei luonnostankaan ole mikään yksi totuus, vaan  toiveeni on että opit itse löytämään sellaisen suhteen kehoosi, itseesi ja elämään ylensääkkin joka tuntuu sinulle sopivalta ja omalta, käyttämättä energiaa vertailemalla itseäsi muihin tai yleisiin ihanteisiin. Tällä matkalla olen itsekkin.

Oppiminen on matka, jossa päämäärää tärkeämpi on legendaarisesti juuri matka itse.

Matkaan sisältyy elämän makuisia erehdyksiä, hienoja onnistumisen hetkiä ja lukuisia muita elämän tarjoamia yllätyksiä joista meillä ei ole vielä mitään hajukaan. Voi olla yllättävän hankala oppia kuulemaan itseään ja todellisia tarpeitaan erilaisesten ihanteiden,odotuksien ja ideologioiden lomasta. Elämässä tarvitaan niin hiljentymistä, asennetta, rohkeutta, aitoutta, uskallusta pysähtyä, iloa ja hyväksyntää oman inhimillisyytemme äärellä. Keho on paikka jossa näitä kaikkia asioita koemme. Minulle keho on ollut paikka jonka olen ottanut aivan liian heppoisesti sekä myöskin vakavasti. Kaikilla meillä on päiviä jolloin omissa nahoissa on hankala olla, eikä sitä tarvitse säikähtää, mutta ei siihen tarvitse tottuakkaan. Yksi hankalimmista asioista meille ihmisille näyttää olevan itsemme hyväksyminen aidosti kysymättä siihen muilta lupaa. Vaikka Aitoa Energiaa filosofia on paljolti henkinen maanläheisellä tavalla, se sisältää myös rutkasti asennetta ja niin sanottua ”munaa”.

Toivon että Aitoa Energiaa asenne tukee sinua oppimaan tuntemaan paremmin itseäsi, tarpeitasi ja kokemaan rohkeasti sekä aidosti elämää kaikkine sävyineen unohtamatta pitää hauskaa.

Aitoa energiaa treeneissä pääset varmasti haastamaan itseäsi kaikilla tasoilla, kuin myös pysähtymään ja hiljenemään. Ihminen on paljon muutakin kuin keho. Uskon että jos emme voi hyvin elämässämme syyt ja ratkaisut siihen löytävät tiedostamalla kehon, mielen ja hengen yhtenäisyys. Elämää ei mielestäni ole tarkoitettu otettavan liian vakavasti, ja terveydestäkin voi tehdä itselleen vankikopin liialla ehdottomuudella.Aitoa Energiaa asenne on avointa ja uteliasta tutkimista, ei sääntöihin tai rajoihin jämähtämistä. Ja koska välillä niihin kuitenkin jämähdämme, niin armollisuutta ja inhimillisyyttä itseä kohtaan ja eteenpäin!

Filosofiaa ravinnosta:

En ole (enää...) ääripäiden tai tiukkojen dieettien kannalla. En toki aiemminkaan kuvitellut näin olevan, mutta jälkeinpäin näkee miten ehdoton on voinut olla. Ne on kokeiltu, ja hyvä niin. Olen huomannut niin itselläni kuin asiakkaillakin että pitkässä juoksussa tarkkoja ruokavalioita on hankala noudattaa. Niille on paikkansa, ja sellaisella voi olla hyvä aloittaa elämäntapa muutos mutta tavoitteena on oppia selkärangasta käsin tekemään valtaosan ajasta hyviä valintoja itselleen. Ruuan suhteen toimii perjaate että huonolla omalla tunnolla syöty ruoka on hukkaan heitettyä nautintoa. Ruokaan liittyy meillä monesti valitettavan paljon sääntöjä,pelkoja, ahdistuksia ja itsensä kiusaamista. Olemme myös oppineet paljon palkitsemaan itseämme ruualla, turruttamaan surua tai pahaa mieltä ruualla ja vieraantuneet taidosta kokea tunteemme. Mitä enemmän luonnollinen yhteytemme tunteisiin ja kehoon palaa, sen helpompi meidän on myös kuulla kehon viestit, mitä se milloinkin tarvitsee ja erottaa nämä mielen mielihaluista (joita on niitäkin enemmän kuin ok välillä täyttää).

Liikkumisen ja ravinnon suhteen tykkään back to basics meiningistä vaikka mielelläni kokeilenkin avoimesti uutuuksia ja trendejä poimien sieltä ehkä jotain itselle sopivan tuntuista mukaan. Avoimuudella ja uteliasuudella, unohtamatta maalaisjärkeä. Ja muistaen että jos joku tarjoaa ratkaisua kaikkiin mailman ongelmiin yhdellä menetelmällä, kannattaa juosta rahojensa kanssa karkuun ;)

Suosin ravinnossa laatua ja luonnollisuutta. Meille sopii hyvin erilaiset tavat syödä, joku tarvitsee niitä kuuluisia hiilihydraatteja enemmän, joku laadukasta rasvaa ja jollekin proteiinit potkii parhaiten. Ilman kokeilua on itselleen hankalaa löytää sopivaa tapaa. Fiksussa ruokailussa ei ole mitään hankalaa itsessään, mutta hankalaksi sen voi tehdä totutut tapamme, käsityksemme ja ennakkoasenteemme.

(Esim. Mä oon aina syönyt meetvursti leivän aamulla enkä todellakaan kokeile mitään muuta) Kiellot ja säännöt eivät kuitenkaan tuoe ketään muutoksessa vaikka joskus joutuukin positiivisessa mielessä käyttämään henkistä niskaperse otetta jos esimerkiksi nälkäsingaalimme on sekaisin jatkuvan sokerin saannin vuoksi.

Aitoa energiaa filosofia ruuan suhteen on lyhykäisyydessään:

  • Koetaan ja tiedostetaan tunteet sekä ajatukset, ei syödä niihin ;)

  • Kokeile uteliaasti ja uskalla rikkoa vanhoja tapojasi

  • Tiedosta milloin oikeasti tarvitset ruokaa ja milloin esimerkiksi läsnäoloa

  • ” Miten tämä toimii minulle” -asenne. Ei takerruta ismeihin vaan kokeillaan itselle sopivaa tapaa.

  • Aina on mahdollisuus tehdä hyvä valinta mutta täydellisyyteen pyrkiminen ei palvele ketään

  • Ravinnosta ei tule tehdä itselleen stressiä, mutta on oltava itselleen rehellinen milloin kyseessä on se että mieli vastustelee muutosta alkuun

  • Halu voida hyvin, kuinka syö ihminen joka kunnioittaa kehoaan mutta osaa myös ottaa sopivan löysein rantein pingottamatta ja tekemästä ruuasta itselleen vankilaa?