Machine in head

Kokemus muuttaa, ei tieto. Mielen tason tieto on vaarassa muuttua pian käsitteiksi, jotka ovat ilman kokemusta vain sanoja. Montakohan kertaa sitä on luullut tietävänsä jotain palatakseen taas huomaamaan  ” Tämä menee näin” ajattelun sulkevan jotain pois ja  rajoittavan jollain tapaa.Perimmäinen motiivi ihmisen toimintojen takana näyttäisi olevan tarve kokea olevansa rakastettu ja hyväksytty. Sitä voi lukea ja etsiä loputtomasti ulkopuolelta, ihmissuhteista, menestyksestä, erilaisista opeista, kirjoista,auttajilta, ihan mistä tahansa.Onko tullut koskaan tarkistettua, ettei rakkaus ja hyväksyntä olisi jo läsnä? Mieli on se joka luo temppujaan ja uskoo että kunhan vain ensin pääsen eroon jostain, kunhan saan enemmän jotain, sitten voin olla rauhassa.Mutta ei elämä pysähdy! Helpompaa on jos opit rakastamaan ja valaisemaan kaikki puolet itsessäsi, ja samalla toki muissakin. Kaikki puolet tarkoittaa kaikkia puolia. Ei niitä jotka ovat mielestä kivoja. Niitäkin joita mieli vieroksuu. Onko todella ihmistä, jolla ei päivässä olisi yhtään arvostelevaa ajatusta? Mieli on täynnä ohjelmia, vähänkuin viiruksia jotka ovat rakkauden ” edessä”. Aurinko ei kuitenkaan katoa minnekkään vaikka sen edessä olisi pilviä. Siellä se silti on.

Sanat ja kokemuskset ovat mielen tason tien viittoja. Mitään ei kannata uskoa tai ottaa kirjaimellisesti ulkopuolelta. Silloin kehitämme vain uusia uskomuksia ja käsityksiä. Se mikä toimii yhdelle, ei ehkä toimi toiselle. Se mitä eilen oivalsi, ei ehkä olekkaan tänään enää pätevää. Mikä ei tänään aukea, voi aueta koska tahansa muulloin. Me olemme kaikki saman arvoisia, ainutlaatuisia ja silti niin erivaiheilla matkallamme. Ne tienviitat jotka sopivat jollekkin, ovat jollekin vaan suuntia eksyä lisää. Tarkista aina itse. Todellinen vapaus on VAPAUTTA, se ei sulje pois mitään ja sisältää kaiken.

Ystäväni oli hetki sitten retriitillä ja kuvasi kokemuksiaan tähän tyyliin :
“He eivät “tuota” kenellekään valaistumista. Jokainen kohtaa siellä omat demoninsa itse. Arvostan tätä.”

Niimpä. Viime kädessä,kukaan ei voi avata silmiä puolestamme. Teemme sen ihan itse. Välillä tarvitsemme niitä kanssakulkijoita jotka tökkivät meitä katsomaan johonkin suuntaan jolle olemme itse tulleet sokeiksi.Joskus taas on aika tappaa jokainen tiellä siesova buddha, ja tarkistaa itse. Seuraa sitä mikä todella resonoi sinulle, juuri nyt.

Aamulla ulkoillessani tuli korvamato vanhasta tutusta Guano Apesin biisistä, jonka sanat olivat melko huikeat… Tosin en koe että se ” machine” kaipaa yhtään beattausta, vaan enemmänkin kohtaamista sellaisenaan.

Hide your face forever
Dream and search forever

Have you ever been for sale ?
When your isms get smart
Oh so selfish and mindless
With that comment in your eye

Do you think that you are hard ?
Really harder than the other
Man you’re acting cold
If you are not in charge

Don’t split your mentality
Without thinking twice
Your voice has got no reason
Now is the time to face your lies

Open your eyes, open your mind
Proud like a god don’t pretend to be blind
Trapped in yourself, break out instead
Beat the machine that works in your head

-Guano Apes