Jokapäiväinen morsiammemme

 Tuli viikonloppuna vastaan polttareita viettävä tuleva morsian, joka kyseli elämänohjeita vastaantulijoilta, kirjoittaen niitä ylös kauniiseen valkoiseen vihkoonsa.Ensimmäinen ajatus mikä päähän pälkähti oli että älä nyt hemmetti muilta kysy ohjeita, vaan luota itseesi! Mutta vastasin kuitenkin jotain. On jotenkin hemmetin helppoa jos tosiaan luottaa ( tai enemmänkin voisi sanoa että tietää) että kaikki on aina juuri niinkuin kuuluukin olla. Elämä kantaa kyllä. Ei aina ehkä sillä tavalla mitä mieli haluaisi, mutta se kantaa kyllä. Menimme itseasiassa mieheni kanssa vuosi sitten naimisiin, ja päätimme leikkimielisesti yhdessä että jokainen päivä meillä on mahdollisuus rakastua toisiimme uudelleen. Ei käy muuten elämä tylsäksi 

Me ollaan jokainen omalla polullamme juuri siinä missä nyt kuuluukin. Jos siellä polulla on jotain jonka mieli kokee haasteeksi, se on luultavasti joku asia joka on nyt koettava. Se on kaunis mahdollisuus. Sydämessä voi olla rauha vaikka ympärillä tapahtuisi mitä. Jos se ei siellä ole, sitä on turha teeskennellä. Sen sijaan voi kokea vapaasti ja REHELLISESTI sen mitä kokee. On rohkeaa, vapauttavaa ja kaunista tarkastella niitä omia ” kipeimpiä” kohtia lämmöllä. Ahaa, nyt tuo kokee mustasukkaisuutta! Okei, nyt tuo hahmo tuntee tarvetta selitellä! Jaahas, nyt hän näköjään häpeää.Sinä et ole tuo hahmo. Yhdestäkään tunteesta ei tarvitse päästä eroon. Riittää, että todistat. Tee se neutraalisti, syyllistämättä tai arvostelematta. Se ei ole aina helpointa, mutta senkin voi hyväksyä että se mielen osa , joka et ole kokee sen vaikeaksi. Anna sitten vaan olla vaikeata, kerrankin täysillä!

Monet meistä on kerenneet keräämään melkoisen määrän ” tunnekuonaa” – jos emme ole kokeneet tunteita täysin. Siinä vaiheessa, kun ei enää halua kerryttää sisälleen mitään eikä kieltää mitään, voi vanhat kuonat alkaa kuin puhdistua. Samalla tavalla kun ravinnon suhteen. Jos sitä syö vuosia ” tukkivaa” ruokaa, kun ruokavalio puhdistuu pääsee kehoon kertyneet kuonat liikkeelle. Näin myös mielen ja tunteiden detoxin suhteen. Sitä ei tarvitse säikähtää, jos näin käy. Polkuja on niin monia. Uskalla vain kokea ne tunteet pois. Itselleni tähän on toiminut oikein hyvin vain se että kiitän tunteesta, totean ehkä että nyt saat kerrankin tulla täysin ja koen sinut pois. Sitten vain tunnustelen miten tunne jyllää hetken kehossa ja katoaa usein varsin nopeasti, kun en ala ajattelemaan siitä mitään sen kummempaa. Nyt ihan viimeaikoina on löytynyt ihan ikiaikasia tunteita ja muistoja jotka on nyt saanut kokea ja muuttaa niissä olleen energian. Tai antaa sen energian muuntua läpikatsomisen kautta. Ja kaikkialla näen vain itseäni! Alitajunta tallentaa jokaisen kokemamme asian. Se muistaa niin paljon enemmän kuin tietonen mieli kykenee edes rekisteröimään. Kuinka vapauttavaa on ollut palata juurille, viimeinkin kokea hämmennystä aiemmin aiheuttaneita olotiloja. Löytyi mm. uskomuksia siitä että ” minun pitää välttää konflikteja” , ” en ole toivottu tähän maailmaan”, ” en saa aiheuttaa kenellekään vaivaa” ja ”minun pitää olla kontrollissa”. Näitä ei tarvitse muuttaa, ne vain yksinkertaisesti muuntuvat rakkauden valossa. Ei voi tietää ennenkuin tietää. Että ei ole paljookaan tiedettävää 

Lähti näemmä teksti vähän harhailemaan.Sellaista se elämäkin välillä on. Kaikki ei mene aina niin järjestelmällisesti kuin mieli haluaisi. Nytkin mielen jäänteet höpisee että ethän sä voi tollasta julkasta, eihän tosta saa kukaan mitään selvää. Sitä mielen höpinää voi kuitenkin seurata vierestä ja vaikka tehdä sen kanssa sovun paiskaamalla kättä päälle. Minkäs ihmeen takia sitä jaksaisi enää ajatuksia pelätä?

Tässä kuitenkin ne ” ohjeet” joita tuolle tulevalle morsmaikulle siinä hetkessä suolsin:

Rakastu siihen kumppaniisi ( voit lukea tämän myös omana itsenäsi) joka päivä ja hetki uudelleen. Vertaamatta menneeseen, ripustautumatta omiin ” tuon pitäisi olla tuollainen” ajatuksiin. Katso ja koe rakkaus joka päivä tuoreena.

Vieläkin tärkeämpi, älä usko minun tai kenenkään muun ohjeita , vaan kysy rohkeasti siltä sydämeltä jonka rakkaus on rajaton. Ja uskalla luottaa siihen. Se ei arvota tai tuomitse, kanna kaunaa , syyllistä ,ei alistu, puolustele tai hyökkää. Ole rehellinen itsellesi.Uskalla elää sinun näköistä elämää, joka on ilon ja aitouden siivittämä.