Aitoa Energiaa

Tammikuussa aloittanut Aitoa Energiaa treeniryhmä lähenee "loppuaan". Olen niin onnellinen tästä ryhmästä ja siitä mistä kaikesta se on minua muistuttanut. Ihmettelin vähän itsekkin joulukuussa ajatusta tästä ryhmästä, onko siinä "järkeä" ja tuleeko sinne edes kukaan. Onneksi uskalsi siirtää järjen sivuun ja vaan keskittyä siihen mikä tuntuu kutsuvan, edes tietämättä johtaako se sen kummemmin mihinkään.

Keho on ihmeellinen juttu. Itse olen voimakkaasti "kehollinen" ihminen, ja kehon tuntemus&kuuntelu ovat olleet ja ovat edelleen ihan jatkuvasti isona osana elämää.
Kehon kautta olen oppinut kuuntelemaan tai huomaamaan niitä sydämenkin viestejä ja hiljaisia ääniä. Kehon kautta olen voinut myös purkaa ja tiedostaa tukahdetuttuja/kiellettyjä tunteita.Keho on myös paikka joka heti viestii minulle kun jollain elämän osa-alueella menee överiksi.

Kehollisuuteen liittyy paljon turhaa yliyrittämistä, häpeää ja vertailua. Aitoa Energiaa ryhmän yhtenä kantavana ideana on oppia iloitsemaan kehosta. 

Vahva keskusta on tunne kehossa, kuin myös asenne elämässä. Uskaltaako elää sieltä "omasta keskuksestaan" käsin, vai mahtua muiden asettamiin raameihin? Olen tuon keskuksen unohtanut niin moneen kertaan, että kusettaisin isosti jos sanoisin että sen voi kerran löytää ja sitten se on siinä niin. Ei se ihan niin yksinkertaista ole, ainakaan tämän pahvipään kohdalla. Kuuntelu,läsnäolo ja rehellisyys itselleen on enemmänkin "elämäntehtävä" vaikka en tuosta sanasta nyt niin kauheasti yleisesti ottaen tykkääkkään. Elämä ihan itsessään riittää. Hitto vie, tuli tästäkin pitkä lurina. Joka tapauksessa,maaliskuussa alkaa seuraava Aitoa Energiaa ryhmä, ryhmäkoko on pieni, joten jos haluat mukaan varaahan paikkasi ajoissa 

http://www.eeviminkkinen.fi/aitoa-energiaa-treeniryhm/
 

p.s Kuva on hemmetin vanha, nykyään olen lihavampi ja leppoisampi ;)

silta.jpg