Kannatko maailmaa harteillasi?

Hartiat. 
Tällä alueella kannamme usein paljon kireyttä, jännitteitä. Sanotaan että ”joku kantaa maailmaa harteillaan”. Kuinka usein tulee miettineeksi että onko kaikki ne murheet mitä kannan edes omiani? Onko minulla kykyä vaikuttaa niihin? Kannanko jotain ikäänkuin jonkun puolesta? Kannanko jotain velvollisuuksia, jotka eivät ehkä edes kuulu minulle? Puutunko tällöin asioihin jotka eivät ole minun asioita? Pelkäämme että jos lakkaamme murehtimasta että meistä tulee itsekkäitä, pelkäämme mitä tapahtuu jos emme huolehdi. 

Niiden taakkojen kantaminen joihin meillä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa pudottaminen on prosessi. Ei voi yhtäkkiä täysin lakata välittämästä. Mutta tiedätkö, ei tarvitse lakata välittämästä. Voi välittää, voi toivoa parasta, voi rakastaa ja voi tukea, mutta ei voi kantaa. On rakkauden teko itseään kohtaan vapauttaa itsensä siitä mihin ei voi vaikuttaa. Niin kipeää kuin se alkuun voikin tehdä. Emme voi kassvaa kenenkään muun puolesta, emme voi kantaa vastuuta kenenkään muun puolesta. Emmekä edes voi todella tietää mikä toiselle on parhaaksi. 

Aloitetaan ja palataan aina itseemme, yhä uudelleen.

Nosta hartiat korviin, jännitä ja purista. Tunne miltä tuntuu kun koitat kantaa jotain johon sinulla ei ole voimia. Päästä irti. Anna hartioiden laskeutua, anna niiltä pudota ylimääräisen lastin. Suorista selkäsi, ole sinussa. Se riittää.