Podcast läheisyyden pelosta

Läheisyys ei ole välttämättä ihan niin helppo juttu kuin kuvittelemme. Läheisyys on sekä fyysistä, henkistä ja emotionaalista.

Läheisyyden alueelle olemme myös jokainen kokeneet suurimmat haavamme. Ei ihmekkään, että aito läheisyys pelottaa. Tiedämmekö edes, mitä aito läheisyys on? Usein on niin, että olemme oppineet näyttelemään läheisyyttä. Karkaamme ihmissuhteista juuri kun olisi mahdollisuus olla aidosti haavoittuvainen. 

Läheisyys ei synny itsestään. Läheisyys edellyttää herkistymistä, kykyä olla läsnä ja halua paljastaa  myös omia haavoittuvaisia kohtia. Läheisyys on kaikkea muuta kuin täydellistä!

Suhde läheisyyteen on jokaisella erilainen. On varsin tyypillistä, että välillä kutsumme lähelle ja sitten työnnämme pois. Tai sitten testaamme toista, jos hän todella näkee tämänkin minusta, hylkääkö hän sitten minut? 

Kuuntele lisää läheisyyden pelosta ja miten sitä voi lähteä turvallisesti työstämään.