Podcast Myötätunnosta

Myötätunto on teema, joka on allekirjoittaneella ainakin sisältänyt paljon pelkoja, ennakkoluuloja ja väärin käsityksiä.

”Tää on jotain vaaleanpunaista itsensä rakastamis bullshittiä” . Olen joskus ajatellut. Tai no, se osa minusta on ajatellut joka on tätä pelännyt ja siksi vastustanut. Olen myös kuvitellut harhaisesti että myötätunto olisi lepsuilua ja tarkoitttaisi vastuuttomuutta.

Olin niin pitkään toiminut ”kovin keinoin” että oikeasti uskoin syyllisyyden ja kurin olevan ainoita keinoja kohdata elämää. Jos syyllisyys ja kontrollointi toimisi, emme olisi 2000-luvulla niin addiktoituneita, epävarmoja, kiireisiä ja hukassa kuin olemme.

Todellinen myötätunto ei ole sormien läpi katsomista, kaiken sallimista hinnalla millä hyvänsä.

Yksi juttu on varmaa, todellinen myötätunto ei ole kovinkaan helppoa, varsinkaan jos emme ole itse saaneetkokea myötätuntoa.

Olen kääntänyt takkini myötätunnon suhteen. Olen todella saanut sitä harjoitella, itseäni kohtaan ennenkaikkea. Uupumuksesta, syömishäiriöstä ja läheisriippuvista toiminta malleista irtaantuminen ovat minut tähän harjoitukseen pakott…ohjanneet.

Olen kääntänyt takkini siksi, ilman myötätuntoa ja armollisuutta itseäni kohtaan kärsin. Ja kun kärsin, olen julma itselleni, eristän itseäni elämästä, vertailen, pakenen ja koen valtavaa riittämättömyyttä. En halua kärsiä näin enää.

Uusimmalla podcastilla puhun myötätunnosta, mitä se on ja mitä se ei ole. Aihe on niin laaja, että tuntui että en mitenkään osannut ilmaista itseäni tarpeeksi selkeästi, mutta toivon että saat tästä ajatuksia, perspektiiviä ja pohdittavaa elämääsi :)

Empatiaa, myötätuntoa, rajoja ja aitoa itsestä huolehtimista käsitellään myös juuri alkaneella Erityisherkän elämää verkkokurssilla!

Ilmoittautua voi mukaan 9.9 asti.

Lue lisää kurssista TÄÄLTÄ