Itsetuntemuksen viikonloppuretriitti Tampereella 19.8. - 21.8.2016

Tällä cityretriitillä voit yhdistää syvällisen itsetuntemuksen, joogan, kauniin kesäisen Tampereen kaupungin sekä oman ajan. 

Retriitin pääteemana on Enneagrammi itsetuntemustyöskentelyssä.

Ymmärrä paremmin itseäsi, tapaasi katsoa maailmaa, tunnista omia sokeita kohtiasi ja tiedosta kasvusuuntasi mahdollisuus. Inhimillisesti.

Enneagrammi on hieno, valtavan rehellinen ja avaava malli yhdeksästä erilaisesta persoonatyypistä. Nämä yhdeksän erilaista persoonatyyppiä ovat kuin linssit, joiden läpi katsomme elämää. Yksikään persoona ei näe elämää ja todellisuutta suoraan sellaisenaan, vaan jokaisella tyypillä on omat niin sanotut spesifit harhat sekä myös omat tapansa koittaa ratkaista näitä harhoja.

Esimerkiksi; joku uskoo syvästi, että on arvokas vain tekemänsä vaikutelman kautta. Toinen pitää kaikkia tunteitaan automaattisesti totuutena ja toimii aina niiden mukaan. Yksi takertuu tietoon, että kunhan vaan tietää tarpeeksi saavuttaa viimein rauhan. Eräs tyyppi uskoo, että sisäinen rauha löytyy vain muita auttamalla. Yksi harha on myös se, että elämässä pitää saada aina tehdä juuri mitä haluaa, keinoja kaihtamatta. Nämä harhat tuottavat ihmiselle itselleen usein kipua.

Samalla, kun jokaisella tyypillä on omat haasteensa, on jokaisella omat lahjansa. Kasvu on jokaiselle erilaista, se mikä on yhdelle kasvua voi olla taantumista toiselle. Juuri tämä tekee enneagrammista erityisen tarkan ja herkän tuen itsetuntemuksen tielle. Enneagrammi on eräänlainen kartta sinun kasvuasi varten.

Enneagrammi ei ole ennuste, tuomio tai iltapäivälehtien horoskooppisivu, vaan sen juuret ovat syvällä vuosisatojen takana. Enneagrammia voidaan käyttää joko kevyemmin tai erittäin syvällisesti, sinä valitset.

Vaikka nettitestit voivat olla hyviä suunnan näyttäjiä, korostamme, että oma tyyppi löytyy oikeasti käytännössä tutkimalla ja rehellisellä itsereflektiolla ja se kysyy aikaa. On varsin tyypillistä, että luulemme aluksi olevamme toinen tyyppi mitä todella olemme, sillä olemme oppineet tietyn ihanteen tai toimimme stressistä käsin. Stressistä käsin toimiminen nimittäin vaikuttaa personaatyyppiimme ja erityisesti sen tunnistamiseen, joten tutkimme myös tätä ulottuvuutta kurssilla.

Kurssilla käsitellään:

Enneagrammi itsetuntemuksessa: Mitä ja Miten?

Enneagrammityypit (sisäiset motiivit, sokeat kohdat, lahjat,  hallitsevat tunteet, käyttäytymismallit)

Enneagrammityyppien stressisuunta

Enneagrammityyppien kasvusuunta

 

Kurssin hinta: 290€ (sis. Kurssikirjan. Huomioithan, että kurssikirja on englanninkielinen.)

Jos tarvitset majoitusta, suosittelemme lähistöltä Cumulus Koskikatua: https://www.cumulus.fi/hotellit/cumulus-koskikatu-tampere

Tampere on muutenkin hyvä hotellikaupunki, josta valita itselle mieluisa vaihtoehto.

Kurssiohjelma:

Perjantai 19.8.2016

16:00                           Aloitus, tutustuminen ja kurssin avaus

17:00 -18:30              Enneagrammi itsetuntemuksen työvälineenä

19:00 – 20:00   Rauhoittava ja avaava iltajooga

Lauantai 20.8.2016

9:30 – 12:30               Enneagrammityyppien perusteellinen läpikäynti

12:30 - 13:45             Lounastauko

13:45 - 15:00    Enneagrammityyppien stressisuunnat

Klo 15:15-16:30        Iltapäivän jooga

Sunnuntai 21.8.2016

Klo 9:30- 10:30          Aamujooga

Klo 10:45 -12:45       Enneagrammi ja kasvusuunta

Klo 12:45 -14:00       Lounastauko

Klo 14:00 -15:30       Yhteenveto, tilaa kysymyksille ja keskustelulle

Paikka:

Hyvinvointihuoltamo Lentävä Matto, ihan Tampereen keskustassa.

Pellavatehtaankatu 8 E, 4krs.

Kurssin vetäjät:

Eevi ja Sami Minkkinen

Ilmoittaudu mukaan:

Vahvistat ilmoittautumisesi maksamalla 100€ varausmaksun johon saat maksutiedot ilmoittautumisesi jälkeen. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja viimeinen ilmoittautumispäivä on 31.7!

Loppu kurssista tulee maksettavaksi elokuun alkuun mennessä.

Nimi *
Nimi