Inhimillinen muutos kaupunkiretriitti 5.4-7.4, Helsinki

Todellinen muutos syntyy, kun hyväksyy itsensä siinä missä on juuri nyt

shutterstock_493285108.jpg

Osa ihmisyyttä on keskeneräisyys ja epätäydellisyys ja näin saakin olla. Moni meistä kuitenkin kokee olevansa itse jotenkin viallinen ja vääränlainen. Menneisyydessä on haavoja, turvattomuutta ja toistuvia kaavoja.

Olemme oppineet erilaisia selviytymismekanismeja selvitäksemme. Suorittamista, miellyttämistä, itsemme pienentämistä tai suurentamista, addiktioita tai mitä hyvänsä. Viikonlopun kaupunki retriitillä tutkimme suurta paradoksia siitä, miten todellinen muutos syntyy hyväksynnästä, itseensä ja kasvuunsa sitoutumisesta sekä antautumisesta “ei tietämiseen” - eli siihen että muutosta ei voi hallita tietämällä.

Viikonlopun kurssin ohjaavat Eevi Minkkinen ja Anna Taipale.

Lämpöisesti tervetuloa sellaisena kuin olet.


Viikonlopun ohjelma

shutterstock_351795836.jpg

Lauantai 6.4

Klo 10 Aloituspiiri ja laskeutuminen viikonlopun teemaan

n. Klo 11 Annan työpaja Rohkeus pelätä/Transformaatio

Klo 13 Lounastauko (omakustanteinen)

Klo 14.15 Eevin työpaja: Sisäiset ristiriidat ja kokonainen ihmisyys

Ihmisyys ei ole mustavalkoista. Meihin mahtuu pelko ja rohkeus, tiedostettu ja tiedostamaton, hyväksyvä ja tuomisteva osa, sekä lukuisia muitakin ristiriitaisilta tuntuvia asioita. Meillä on jokaisella osia, joita haluamme vahvistaa, ja osia joita koitamme piilottaa, kieltää tai poistaa. Tämä tuottaa sisäistä ristiriitaa, joka voi tuntua epämääräisenä ahdistuksena. Työpajassa tutkitaan inhimillisessä hengessä ihmisyyteen kuuluvaa kaksijakoisuutta ja sitä miten tuomalla kenties alitajuisia osia tietoisuuteen, voi löytää uudenlaista kokonaisuutta, levollisuutta itsessään.

Klo 16.30 Iltapäivän meditaatio ja rentoutus

Klo 17 Lopetus

Sunnuntai 7.4

Klo 9.30 Eevin työpaja: Elämänkaari

guilherme-stecanella-370401-unsplash.jpg

Elämänkaari työskentely on monesta terapiasunntauksesta tuttu, myötätuntoa ja ymmärrystä lisäävä työkalu. Monella meistä on elämän varrella enemmän tai vähemmän kokemuksia jossa olemme jääneet vaille kannattelua, tukea ja rakkautta. Elämän kriisit ja kipeät tapahtumat vaikuttavat siihen, millaisia selviytymiskeinoja olemme elämässämme omaksuneet. Emme kuitenkaan etsi työpajassa syyllisiä vaan ymmärrystä ja ennenkaikkea oman kokemuksen näkyväksi tekemistä. Tämä lisää myötätuntoa, ymmärrystä ja armollisuutta itseäsi ja elettyä elämääsi kohtaan. Se tarjoaa armollisen mahdollisuuden siihen, että vaikka mennyttä ei voi muuttaa, suhde siihen voi muuntua ja eheytyä.

Klo 12.30-13.30 Lounastauko

Klo 13.30 Annan työpaja: Hyväksyntä + voimavarat


Kaupunkiretriitin ohjaavat Eevi Minkkinen ja Anna Taipale

PAIKKA: Valmentamo, Lauttasaari (Itälahdenkatu 20 A, Helsinki)

HINTA: Ennakkovaraajan hinta 220€ 14.2 asti, jonka jälkeen hinta 269€.

Ilmoittaudu maksamalla varausmaksu 100€ linkin takaa. Loppuosa kurssista tulee maksettavaksi maaliskuun lopussa 2019.


Jos haluat maksaa kurssin laskulla, ilmoittaudu allaolevan lomakkeen kautta. Saat varausmaksun sähköpostiisi 2-3 vuorokauden sisällä.

Nimi *
Nimi