Itsetuntemuksen ja joogan viikonloppu Oulussa 23.4-24.4

Lämpöisesti tervetuloa avaavaan ja syvälliseen viikonloppuun joogan ja itsetuntemuksen parissa. Kurssilla yhdistyvät kehollisista ja emotionaalisista jännitteistä avaavat harjoitukset sekä itsetuntemustyöskentely. Kurssin tavoitteena on löytää lisää rauhaa ja selkeyttä itsensä kanssa.

Itsetuntemuksen viikonloppu on hetki pysähtyä itsesi äärelle ja käsitellä ihmisyyteen, omaan tunne-ja käyttäytymismaailmaan liittyviä tärkeitä ja herkkiäkin teemoja.

Viikonloppuna käsitellään inhimillisesti seuraavia teemoja:

Miksi toimin kuten toimin? Millaiset sisäiset vaatimukset minua ohjaavat?

Miksi jotkut asiat ovat minulle niin vaikeita kohdata? Mitä teen välttääkseni niitä?

Miksi tietynlaiset kaavat toistuvat elämässäni ja mitä voin oppia niistä?

Mitä osia itsessäni olen peittänyt ja kieltänyt, ja entä jos niitä ei enää peittäisikään?

Mikä on minulle aidosti merkityksellistä?

Mistä asioista olen kasvamassa ohi, mille uudelle olen avaamassa siipiäni?

Kieltojen ja häpeän sijaan...mitä voisin sallia?

Viikonloppu etenee kotoisassa ja turvallisessa tunnelmassa. Pakkaa mukaan mukavat vaatteet, muistikirja ja oma itsesi. Käymme teemoja läpi keskustelullisten luentojen kanssa, sekä teemme käytännön harjoituksia yksin ja parin kanssa. 

Alustava ohjelmarunko

LAUANTAI KLO 9.30-16.30 (LOUNAS KLO 12.30-13.30)

Kurssin avaus

-Psykodynaaminen malli: Millaisista osista, impulsseista ja rakenteista psyyke koostuu ja millaisia ristiriitoja se itsessä herättää, kuinka oppia tunnistamaan näiden osien ilmeneminen ja saada tilaa reagoimisen sijaan eheytymiselle

-Itsensä kohtaaminen ja mitä se on käytännössä
-Selviytymiskeinojen tutkimista, mitkä selviytymiskeinot ovat itseasiassa tuhoisia ja mitkä eheyttäviä ja kuinka löytää  aidosti sopivia keinoja tulla lähemmäksi itseään ja elämää
-Iltapäivän jooga ja meditaatio harjoitus keholle ja mielelle

SUNNUNTAI KLO 9.30-16.30 (LOUNAS KLO 12.30-13.30)

Aamuharjoitus keholle ja mielelle

-Ihmisen perustarpeet ja miten yritämme niitä täyttää

- Korvike tarpeet ja sisäisesti täyttävät tarpeet : miten oppia löytämään ero näiden välillä

-Tarpeiden tunnistaminen ja tutkiminen

Terveet rajat ja sisäinen turvallisuuden tunne

Kurssin päättäminen

Paikka: Joogastudio oulu , Rommakkokatu 4 C 39  www.joogastudio.fi 

Lämpimästi tervetuloa mukaan luomaan yhdessä hyvää ja turvallista tunnelmaa käsitellä herkkiä aiheita.

Joogaharjoituksessa yhdistyy liikemeditaatio sekä kehon kautta jännitteiden purkaminen sekä hengitys harjoitukset. Harjoitus tehdään paljain varpain omalla matolla (joita löytyy paikanpäältä) eikä aiempaa kokemusta tarvita. Harjoitus tehdään pääasiassa silmät suljettuna.

Hinta:  200€ sis. alv.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 20.3

Huom!

Kurssi toteutuu kunhan osallistujia on 6. Max. osallistuja määrä on 10.

Ilmoittaudu mukaan

Nimi *
Nimi

 

Eevin terkut:

Minua on lapsesta asti kiinnostanut ihmisenä oleminen, tunteet ja se mitä tapahtuu pinnan alla. Kaikki näennäinen ja pinnalla oleva kun harvemmin näyttää pitävän paikkaansa. Hukkasin myös itseni tuohon maailmaan. Yritin miellyttää, kelvata, välttää konflikteja hinnalla millä hyvänsä seurauksena se että päädyin yhä kauemmas itsestäni.  Sisäinen pahoinvointi on minulla kulminoitunut kovaan kontrollin haluun, masentuneisuuteen ja levottomuuteen joita koitin hanskata mm. suorittamalla, syömishäiriöllä, ihmissuhteissa riippumalla, yms. Pahoinvointi on onneksi myös ohjannut hakemaan tukea ja vastauksia. Ihmisyyden herkät kohdat ovat alkaneet avautua pala palalta. Polku ei ole ollut helppo tai kevyt. Mutta ilman sitä minulla ei olisi mitään kosketuspintaa tai ymmärrystä mitä ns. eheytyminen on. Luonnollisestikin oma matkani jatkuu, ihmisenä jolla on omat rajansa ja vahvuutensa. Tällä kurssilla haluan jakaa niitä ymmärryksiä ja "välineitä" jotka ovat omalla polullani olleet erittäin tärkeitä ja oleellisia maamerkkejä. Näiden teemojen pariin palaan yhä uudelleen ja uudelleen myös työssäni ja omassa elämässäni.  Kyseessä ei ole mitään korkealentoista yli-inhimillistä vaan ihan tavallista ja arkista.