Back to All Events

Henkinen autolyysi- purkuryhmä

  • Melkonkatu 22 A Helsinki Finland (map)

Seuraavan kerran Maaliskuussa!

Ryhmä on tosissaan oleville, mutta ei asiaa liian vakavasti ottaville henkilöille, jotka haluavat ryhmässä keskustella ja tutkia yhdessä todellisuutta. Purkujuhliin osallistujalle ei riitä sloganit ja uskomukset, vaan nyt tosiaan tutkitaan itse.

Vitsillä voisi sanoa, että kyseessä on anti-kasvuryhmä. Nyt ei pyritä kasvamaan paremmaksi, henkisemmäksi, valaistuneemmaksi, menestyneemmäksi tai miksikään muuksikaan. Kyseessä on enemmänkin polttava halu tutkia niitä uskomusrakennelmiamme joita olemme tottuneet totena pitämään.

Ryhmän idea ei ole todistaa ketään oikeassa olevaksi tai nostaa ketään jalustalle, kaikille kokemuksille on tilaa ja lähdemme siitä ajatuksesta että jokainen ymmärtää että oma kokemuksemme todellisuudesta ei ole todellisuus itse. Silti jokaiselle oma kokemus voi tuntua todelliselta, ja sen kieltäminen tuottaa vain turhaa vastustelua. Kaikelle on tilaa.

"You cannot evaluate an insane belief system from within it. Its range preludes this. You can only go beyond it, look back from a point where sanity exists and see the contrast. Only by this contrast can insanity be judged as insane.”  Course of Miracles

Tästä syystä on tärkeää että osaamme tarkastella itseämme ja käsityksiämme rehellisesti, ulkopuolisen tarkkailijan asemasta sekä mikä tärkeintä, osaamme nauraa lempeästi ja armollisesti itsellemme.

Jed McKenna toi kirjoissaan termin henkinen autolyysi tutuksi. Autolyysi esitellään kirjassa itsen ja harhaisten käsityksien purkamisprosessiksi joka tehdään kirjallisesti. Olen kokenut tämän menetelmän todella hyvänä ja avartana, ja nyt tuntuukin luontevalta kokeilla tätä keskustelullisesti ryhmässä. Jokaisella on tietysti oma prosessi kyseessä, johon kukaan muu ei voi tulla puuttumaan tai tuomaan valmiita vastauksia.

Ryhmässä ei ole oppilas-opettaja asetelmia. Jokainen tapaaminen sisältää vapaamuotoisesti puhetta käsillä olevasta aiheesta ja reippaasti keskustelua sekä erilaisia harjoituksia.

Sopiiko ryhmä sinulle? Tsekkaa nämä:

Olen valmis tutkimaan käsityksiäni rehellisesti

Olen valmis toteamaan 10 000x että se mitä luulin ei pidäkkään paikkaansa :)

Ymmärrän että onnellisuus ei synny kärsimystä välttämällä, en pyri aina olemaan onnellinen

Ymmärrän että olemme kaikki tasan ”samalla viivalla”

Miksi sitten lähteä mukaan kun ei ole lupauksia ikuisesta rauhasta, onnesta ja ekstaasista?

Juuri siksi, jos on saanut tarpeekseen ikuisen onnen jahtaamisesta keinolla millä hyvänsä ulkoisesta maailmasta. Kun ob valmis lakkaamasta etsimään ratkaisuja sieltä mistä niitä ei löydä kuin korkeintaan hetkeksi. Kun haluaa kaikilla tavoilla lakata teeskentelemästä, itselleenkin.Kun on jo kokeillut muokata ulkoista elämää mielensä mukaiseksi, ja nähnyt ettei se muutakkaan lopullisesti mitään. Kun on valmis lakkaamaan hinnalla millä hyvänsä hakemaan helpotusta ja olemaan sen sijaan rehellinen itselleen. Elämä saa tapahtua niin kuin se tapahtuu. Se voi olla luonnollista ja rehellistä. Tämä ei tarkoita etteikö elämästä voisi nauttia ja iloita, siitä todellakin suosittelen ottamaan kaiken sen irti mikä lähtee, niin kauan kuin lähtee :)

Miten minä olen päätynyt tähän?

Koin ensin viiden vuoden masennuksen ja sitä seuranneen viiden vuoden positivisen ”itseni kehittämisen vaiheen”, joka lopulta uuvutti minut pysähtymään ja kysymään mitä oikein juoksen karkuun, mikä on oikein todellista ja kuka ihme oikein olen? Näin miten lukuisat elämänhallinta yritykseni eivät tuoneetkaan sitä ainaista onnea, vaan sumensivat silmäni siltä mikä oli todellista.

Kasasin nyt vain uutta identiteettirykäelmää, jota piti tietysti ylläpitää kaikenmailman uskomuksilla ja tekniikoilla. Onneksi armollinen elämä laittoi pysähtymään ja kyseenalaistamaan sen mitä olin pitänyt totena.

Tein päätöksen, että pyrin lakkaamaan täysin, kaikilla tavoilla kusettamasta itseäni enää millään turrutuskeinolla. Olin mennyt 6-0 mielen lankaan yrittäessäni haalimalla onnellisuutta paeta ja välttää kärsimystä sekä menettämisen pelkoa. Luonnollisestikkin pelkoon perustuneet toimintamallit olivat tiedostamattomia. Tällaiseen prosessiin tuskin lähtee, ellei ole jo saanut totaalisesti tarpeekseen mielensä temppuilusta. Tällaiseen purkamiseen prosessiin lähtevä ymmärtää, että mitään lupauksia ei ole tulevasta, mutta matka on silti tehtävä, tietämättä päämäärää. Tämän prosessin aikana olen mennyt varmaan 1000 egon lankaan. Olen kierrellyt ja kaarrellut, välttänyt katsomasta. Jossain vaiheessa muistan rukoilleeni ( jota en aktiivisesti muuten harrasta) että voisin perua kaiken. Onneksi en voinut.

Nyt näyttäisi siltä, että on löytynyt sellainen taustarauha ja ymmärrys, että se mikä tulee saa tulla.

Tämä ei ole mitään, mitä suositellaan kaikille, mutta jokainen joka ei tätä enää voi olla tekemättä tietää sen kyllä itse. Haluan kertoa tästä rehellisesti, en pelotellakseni mutta selventääkseni hieman mistä on kyse. Minulle, lopulta tämä kaikki on ollut parasta mitä on voinut tapahtua.

Ryhmä kokoontuu vuonna 2014 alustavasti kolme kertaa, jos homma tuntuu toimivan niin sovitaan sitten jatkosta lisää :)

Tapaamisten teemat ja ajankohdat:

Seuraavan kerran Maaliskuussa! Ennakkoilmoittautumiset sähköpostitse:kurssit 

27.3.2014 Mitä todella tiedämme? Roolit ja identiteetit. Tietoinen mieli ja tiedostamaton.Radikaali rehellisyys. Odotukset. Mikä minä on?

3.4 Klo 17.30-19.30

Pelko, maya. Rajaton ja rajallinen mieli. Uskomukset. Positiivinen, negatiivinen, neutraali.Projisointi. ”Valot ja varjot”. Armo, anteeksianto.

10.4.2014 Klo 17.30-19.30

Henkiset ansat, mihin tulee helposti tupsahdettua etsinän tuoksinnassa. Eteenpäin. Mielen kiinnikkeet. Tiedostaminen, irtipäästö/henkisen kiinnikkeen näkeminen, pudottaminen ja sopeutuminen.

Ryhmän hinta 129 €, sisältää kaikki tapaamiset ja teetarjoilun.

Tervetuloa mukaan jos en onnistunut säikyttelemään pois :)

Korostan vielä että en ole itse mitenkään valmis tai perillä, vaan ihan yhtä lailla matkaamassa kuin kuka tahansa muukin.

 

pjuu.jpg
Earlier Event: December 4
Tietoisen elämän ohjaaja info tilaisuus
Later Event: January 18
Tietoisen elämän ohjaaja -koulutus