Back to All Events

Sopu Mielen kanssa / Vapaa elämä Kurssi


Kurssi sopii sinulle kun haluat tarkastella syvällisesti omaa mieltäsi ja sen toimintaa.

Sopu Mielen kanssa -kurssi tähtää ymmärrykseen ja kokemukseen siitä, että olipa ulkoinen maailma mitä hyvänsä, on mahdollista kokea rauhaa. On mahdollista tehdä sopu elämän kuin itsensä kanssa.

Sopu Mielen kanssa -kurssi on nimensä mukaisesti sovun ja rauhan tekemistä mielen, ajatusten ja tunteiden kanssa. Kurssilla tutkit omakohtaisesti kysymystä ”Kuka olen?” Lähtökohtana tälle tutkinnalle on se, että emme ole ajatuksemme, kehomme emmekä tunteemme. Ne kaikki tapahtuvat meissä. Jos luulemme olevamme todellisuudessa jotain muuta mitä olemme, tulemme ennemmin tai myöhemmin jollain tavalla kärsimään.

Kurssilla tarkastelemme mitenkäsitys siitä kuka oikein olen muodostuu ja miten se pysyy yllä. Tiedostat millä kepulikonsteilla ja sudenkuopilla mieli koittaa meitä harhauttaa kokemaan kärsimystä ja erillisyyttä. Tilalle tulee mahdollisuus elää vapaata, hyvää ja tasapainoista elämää.

Kurssi sisältää paradokseja, jotka voi sisäistää vain oman kokemuksen kautta, ei perinteisesti yrittäen tietää niitä älyllisesti. Pätemisen tarve voidaan siis puolin ja toisin unohtaa :) 

Esimerkkejä näistä paradokseista ovat mm.

 • Saat sen mistä luovut
 • Löydät itsesi löytämällä kuka et ole (eli perinteisen käsityksen siitä kuka olet)
 • Koskaan ei ole mitään muuta kuin nyt
 • Et voi koskaan olla missään muualla kuin jo olet
 • Et voi muuttaa ketään muuta, mutta muuttamalla suhtautumistasi annat muille mahdollisuuden muuntua, tai olla muuntumatta
 • Emme näe maailmaa sellaisena kuin se on vaan sellaisena kuin me olemme
 • Ongelmia ei voi ratkaista samailla ajattelun tasolla kuin ne ovat syntyneet
 • Rauha ei löydy koskaan tulevaisuudessa, se on aina NYT
 • Edes suurimmat maalliset unelmamme eivät tee mieltä onnelliseksi kuin korkeintaan hetkeksi, mielelle ei koskaan riitä mikään ( Tämä ei tarkoita ettei unelmia saisi olla tai tavoitella, vaan matkaten edellen niitä kohti hyväksyen että ne itsessään eivät tuo kenellekkään lopullista rauhaa)
 • Se mitä itsessämme kiellämme hallitsee meitä
 • Ja niin edelleen...

Kurssin aikana käydään läpi laajasti ja syvällisesti mielen toimintaa, ajatusten ja tunteiden anatomiaa sekä lisäksi mm. seuraavia teemoja:

 • Alitajuiset käytös ja toimintamallit
 • Ihmissuhteet, haasteet ja voimavarat
 • Identiteetti ja uskomukset
 • Minäkuva ja muut käsitykset
 • Intuitio
 • Muutosprosessin vaiheet

Kurssin käyneet ovat kuvailleet mm. seuraavien asioiden lisääntyneen kurssin käytyään:

 • Rento suhtautuminen kiireisten ja stressaavien aikojen keskellä
 • Selkeys ja läsnäolo, nauttiminen yksinkertaisimmista ja arkisista asioista
 • Nauru ja huumori
 • Ymmärrys, kunnioitus niin itseä kuin muitakin kohtaan
 • Avoimemmat ja syventyneet ihmissuhteet
 • Sellaisten ihmissuhteiden pois putoaminen  jotka eivät ole olleet aitoja ja mm. toisen rajojen kunnioittamiseen perustuvia
 • Vastuu omasta kokemuksesta kuin myös peiliin katsomisesta
 • Rohkeus ja uskallus tehdä/sanoa asioita, joita olisi aiemmin jättänyt tekemättä tai joista olisi aiemmin vaiennut
 • Toisten syyttely on korvaantunut rehellisellä keskustelulla, halutaan nähdä oma osuus ja tilanteen tarjoama oppi
 • Itsetuntemus, hyvä olla itsessä kaikkine karvoineen ilman tarvetta vakuutella tai hakea hyväksyntää muualta
 • Tietoisuustaidot
 • Ei ärsyynny tai hermostu enää herkästi tai samalla tavalla kuin aiemmin
 • Draama ylipäätänsä vähenee, päivä ei voi mennä pilalle vaikka siihen edellytykset olisikin :)
 • Mielen käyttö hyvänä työkaluna, ei jatkuvasti hallitsevana tyranni-analysaattorina
 • Tilanteissa joissa aiemmin olisi mennyt paniikkiin, osaakin toimia rauhassa
 • Pelkojen ei anna ottaa valtaa

Kurssille osallistuaksesi tarvitset mukaan avoimuutta, rehellisyyttä itseäsi kohtaan ja halukkuuden katsoa ihmisyyteen ja elämään liittyviä teemoja ja aiheita jotka voivat olla arkaluontoisiakin. Ilmapiiri on rehellinen ja suora, mitään ei tarvitse hävetä tai piilotella, olemme kaikki inhimillisiä ihmisiä. Kyseessä ei siis ole minkään uuden positiivisen kuplan tai ajattelumallin rakentaminen. 

Kurssilla pyrimme siihen, että jokainen tavoittaa sen osan itseä, joka on aina rauhassa, riippumatta olosuhteista. Taustarauha voi kulkea mukana kaikkialla. Elämään tulee mukaan luonnollisuus, nauru ja ilo. Tulet yhä enemmän siksi, joka olet roolien ja opittujen mallien takaa. 

Viikonloppu sisältää luentotyylisiä keskusteluja, käytännön harjoituksia ja kirjoitustehtäviä. Lauantaina kurssipäivä on klo 10-17 ja sunnuntaina klo 10-16.

Hinta 250 € ( sis. alv) 

Helmikuussa 1.2-2.2.2014 klo 10-17

Kurssi pidetään Helsingin lauttasaaressa,osoitteessa Melkonkatu 22A

Tervetuloa mukaan! 

Kokemuksia aiemmilta kursseilta:

"Kiitos tuhannesti aidosta, lämpimästä ja rehellisestä ohjauksesta! Kyllä sitä vaan hämmentää miten turhaan me luomme itse itsellemme stressiä ja pelkoja. Ennen kurssia olin ollut aika kireänä ja huolissani, mutta jo ensimmäisen päivän jälkeen mielessä pyörineet huolet alkoivat tuntua lähinnä liikuttavilta. Miten sitä ottaakaan välillä itsensä niin turhan vakavasti.. Ei ole kiire minnekkään. Kiitos."

"Tulin kyllä juuri oikeaan aikaan kurssille, lähes kaikkien elämän osa-alueet olivat muutoksen alla, ja kurssi todellakin selkeytti mitä tässä on oikein tapahtumassa. Tiedostin paljon rooleja ja uskomuksia  kuin selvytymismekanismejakin joista voin jo uskaltaa irroittaa. Vapauttava, inhimillinen ja syvästi koskettavakin viikonloppu. Kiitos huumorista ja naurusta, jonka muistutit mieleen. Miten sitä voikaan unohtua ajatatuksiensa ja pelkojensa vietäväksi. Viikonloppu oli hyvällä tavalla tyhjentävä. Tuntuu että voin hyväksyä kaiken, senkin etten aina hyväksy ja kokea sitä rauhaa ihan oikeasti väkisin yrittämättä. "

” Aivan käsittämätön kaksipäiväinen. Tuli jätettyä melkoinen määrä pelkoa ja huolta sekä syyllisyyden tunteita joita olin tiedostamatta kantanut matkassani. Tältä siis tuntuu olla läsnä, todella! Kiitos. Harjoitukset olivat todella hyviä ja puhdistavia. Jotenkin sellainen olo, että tietysti olen tämän kaiken aina tiennyt, mutta jotenkin olin vain unohtanut ja hukannut itseni. Nyt sitä ei tarvitse enää etsiä”.

” Koen että palasin jotenkin luonnolliseen ja vapaaseen tilaan. Olen kyllä kokenut aiemminkin että alitajunnan voima on ihmeellinen mutta yllätyin jälleen kerran uudelleen. Sain valtavan buustin uskaltaa viimein alkaa elämään, riippumatta muiden mielipiteistä tai odotuksista. Olin jotenkin käynyt taistelua mielen kanssa, mutta nyt se tuntuu täysin tarpeettomalta. Voin tosiaan hyväksyä kaiken sellaisenaan ja siitä huolimatta elää omia unelmiani todeksi”

”Olin pitkään ravannut ja touhottanut, kaikkea mahdollista. Taisin vain pakoilla omaa itseäni. Opin todella olemaan. Se oli aiemmin pelotavaa. En kertakaikkiaan vain osannut olla. Ehkä pelkäsin sitä sisällä olevaa möykkyä. Olin niin hämmentynyt! Tuntuu että jokin painolasti olisi vain kadonnut! Energia jotenkin kiertää ja virtaa.Kurssista on nyt kulunut jo kuukausi, enkä ole kertakaikkiaan kyennyt kokemaan kiukkua, ärsytystä tai vastustelua sen jälkeen!Löysin myös kadoksissa olleen ilon takaisin! Kiitos!!!!!”

Ilmoittautuminen alla olevan lomakkeen kautta

Earlier Event: January 18
Tietoisen elämän ohjaaja -koulutus
Later Event: February 4
Rennot ja avartavat keskustelu illat