Back to All Events

Tension Releasing ja Kehonkuuntelu

Tension releasing exercise ja kehonkuuntelu

Jari Rauhala ja Samuli Perälä järjestävät Helsingissä kehon itsehoitoon syventävän kurssin. Kurssi antaa tietoa kahdesta kehomenetelmästä...Luonnolliseen olotilaan ohjaavasta Kehonkuuntelusta sekä jännityksiä purkavasta TRE-menetelmästä.

Jari Rauhala opettaa TRE-menetelmää ja Samuli Perälä Kehonkuuntelun menetelmää

Kurssin perustiedot ja sisältö:

Paikka: NLP-opiston tilat Lauttasaaressa, Melkonkatu 22 a 00210 Helsinki

Hinta: 50e/hlö .Maksetaan paikan päällä joko käteisellä tai kortilla.

Ilmoittautuminen: Tämän sivun alalaidassa

Huom! Kurssille mahtuu 15henkilöä. Paikat täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä

MITÄ KEHONKUUNTELU ON?

Kehon kuuntelu on tietoista huomion suuntaamista kehon sisäisiin tuntemuksiin. Se perustuu pääasiassa kehon sisäisten aistien, kuten liike- ja asentoaistien toimintaan. Kehon sisäisiin tuntemuksiin ei kuulu kehon ulkoisten aistien, kuten näön, kuulon ja hajuaistin tuottama tieto, vaikka näitä aisteja voidaankin hyödyntää kehon kuuntelussa.

Tietoisesti tehdyssä kehon kuuntelun harjoituksessa kyky kuulla omaa kehoa paranee ja voimistuu. Harjoittelun myötä myös kyky tulkita kehon viestejä paranee. Näin opitaan toimimaan oikein juuri omaa kehoa ajatellen. Tästä on suurta hyötyä esimerkiksi omalle keholle sopivan liikuntamuodon, -määrän, työrytmin ja ruokavalion löytämisessä. Myös kehon tarvitsema lepo opitaan kuulemaan ja näin voidaan edetä kohti tasapainoa ja tervettä kehoa.

Kehonkuuntelu yleensä lisää rentoutta, mutta myös samalla voimistaa tietoisuutta kehon jännityksistä ja erilaisista kivuista. Jännitykset ja kivut ovat lyhyesti sanottuna ihmisen itseensä keräämiä käsittelemättömiä asioita, jotka ilmenevät kehossa erilaisina epätasapainotiloina. Kun tietoisuus näistä jännityksistä ja kivuista lisääntyy, lisääntyy myös luonnollinen tarve päästä niistä eroon. Kehoa kuunnellessa voi tehdä erilaisia jännityksen ja kivun "vapauttamisharjoituksia" oman intuition mukaisesti. 

On kuitenkin olemassa myös erityisiä menetelmiä näiden jännitteiden poistamiseen. Yksi niistä on TRE eli Tension (Trauma) Releasing Exercise. Se sopii hyvin niille jotka haluavat oppia tavan, jolla voi luonnollisesti purkaa kehon jännitys- ja kiputiloja. 

Seuraavassa lyhyt esittely menetelmästä: 

TRE - TENSION RELEASING EXERCISES 

Olet ehkä nukahtamisvaiheessa herännyt kehon tai niskan nytkähtelyyn. Ehkä myös ihmetellyt, mitä se on?

Nukahtamisvaiheessa arki-minämme hellittää valvovan otteensa. Silloin keholla on mahdollisuus toimia biologiansa mukaan. Se purkaa näillä nytkähdelyillä tai vavahduksilla siihen kertynyttä jännistystä. Usein heräämme tähän.

Tre-menetelmässä opetellaan sarja liikkeitä ja asentoja. Näiden liikkeiden ja asentojen johdosta kehomme saa mahdollisuuden purkaa siihen kertynyttä ja siinä olevaa jännitystä tärinän kautta. 

Kun esimerkiksi kehonkuuntelun (tai oikeanlaisen meditaation) taidon syvenemisen kautta rentous ja vapautuneisuus lisääntyy, on myös helpompi päästä käsiksi kehon jännityksiin. Silloin on hyödyllistä osata käytännössä tällaisia TRE-menetelmän kaltaisia taitoja, joiden avulla voi luonnollisesti ja turvallisesti antaa kehossa olevien jännityksien ja traumojen vapautua.

Alla olevassa lyhyessä linkistä näet käytännön esimerkin.

http://www.youtube.com/watch?v=bPFbXdSGSkc

Ilmoittaudu mukaan:

Nimi *
Nimi