6 viikon verkkokurssin kanssa katsot pintaa syvemmälle, tunnesyömisen syihin sekä opettelet uusia, terveitä ja myötätuntoisia keinoja toimia käytännössä  kohdata itseäsi, tunteitasi ja elämää. 

Kurssi alkaa 17.1.2015 ja kestää 6 viikkoa. Voit käydä kurssin kotoasi käsin sinulle sopivina aikoina.

Usein uskomme että jos vain otamme itseämme niskasta kiinni ja aloitamme jälleen kaikettoman dieetin haasteemme ratkeisivat. Ehkä olet kuitenkin jo huomannut että se ei pidemmän päälle toimi?

Verkkokurssi sopii sinulle joka:

- Tunnistat että sinulla toistuu dieetti-ylensyöminen jaksoja ja haluat lopettaa tämän ketjun

- Haluat alkaa kohdata itsesi syytöksien ja rankaisun sijaan ymmärryksellä

-Uskot että tunnesyöminen on oire jostain muusta ja haluat kohdata mistä siinä on kyse

-Haluat lisätä itsetuntemusta, ymmärrystä käytännön tasolla oppimistasi tunteidenhallinta menetelmistä ja uskaltaa katsoa tarvitsetko enää niitä keinoja?

-Oppia uusia, sinua paremmin palvelevia tapoja suhtautua itseesi, kehoosi, ruokaan ja syömiseen ylipäätänsä (Ilman ”no mutta idut ovat oikeasti lempiruokaani” selityksiä)

-Haluat neutralisoida suhdettasi ruokaan, lakata olemasta aina jollain dieetillä ja ”ei sitä eikä tätä” kuurilla

-Haluat oppia kuuntelemaan kehoasi, ja eroittamaan sen tarpeet mielen haluista

Tällä kurssilla et saa yhtäkään ohjetta siitä mitä sinun tulisi syödä tai tietoiskuja sokerin vaarallisuudesta. Käymme läpi yleisiä uskomuksia ravintoon ja terveellisyyteen liittyen ja tutkimme sitä miten tietynlaiset dieettimentaliteetit jopa pitävät tunnesyömisen ketjua yllä.

 Uskon että tiedät jo ihan tarpeeksi "miten tulisi syödä". Tulemme kuitenkin myös kyseenalaistamaan näitä käsityksiä, sillä usein käsityksemme terveellisestä syömisestäkin on hieman överiksi menevä.. Verkkokurssi pureutuu syihin tunnesyömisen takana, mahdollistaen paremman itsetuntemuksen, itsensä ja elämän kohtaamisen sekä hölläämisen ja relaamisen kovasta kontrollin tarpeesta joka usein kostautuu.

Tunnesyömiseen liittyy usein paljon häpeää, syyllisyyttä ja huonommuuden tunnetta. Näitä koitamme usein kompensoida uhmakkailla kuureilla ja "ensi maanantaina" tyyppisillä ratkaisuilla. Voi olla yllättävän pelottavaa mielelle joka on tottunut sääntöihin ja kuureihin ollakkin ilman ulkoa tulevaa ohjenuoraa. Tästä syystä kurssilla on viikon askelmat jotka helpottavat ja tuovat selkeyttä prosessiin.

Kurssi ei sovi ihmiselle joka etsii vielä pikaratkaisuja. Itsensä kohtaamisessa ei valitettavasti ole näitä tarjolla. Uskallatko lähteä tutkimaan syvemmin mitä tunnesyömisen takana on? Uskaltaisitko alkaa rakastamaan itseäsi todella, syvemmin? Ei vain ajatuksena, vaan ihan oikeasti. Elävässä elämässä.

Kurssi kestää kuusi viikkoa jonka aikana saat viikottain äänitteen sekä kirjoitustehtävän viikon teemasta. Jotta saat kurssista parhaimman hyödyn, on tietysti oleellista että tutkit ja kokeilet viikon teemaa käytännön elämässä myös. 

Kurssilla läpikäytävät teemat:

1. Kissan nostaminen pöydälle:

Tunnesyöminen on oire, ei ongelma itse. Mikä on todellinen syy? Miten se palvelee sinua? Mitä huomaisit tai kohtaisit jollet turruttaisi oloa? Sisäiset äänet ja defenssit.  Millojn kyse on tottumuksesta, milloin turruttamisesta.

Ensimmäisen viikon käytännön askeleet.

2. Pintaa syvemmälle:

Tarpeet ja niiden täyttäminen
Mitä tarpeita tunnesyöminen täyttää? Vai täyttääkö sittenkään oikeasti? Haenko syömisestä merkitystä? Mitä muita tarpeita ihmisellä on kuin ravinto,lepo ja hengittäminen? Kuinka tunnistan ja ilmaisen tarpeita?

Toisen viikon käytännön askeleet.


3. Pintaa syvemmälle 2:

Tunteet ja niiden kuuleminen
Kielletyt ja sallitut tunteet, valot ja varjot
Opitut tunnemallit ja hankalien asioiden kohtaaminen

Kolmannen viikon käytännön askeleet.

4. Elävä elämä 

 Kehon kuuntelu arjessa.Mitä viisas kehosi yrittää sinulle kertoa? Sisäiset vaatimukset, ristiriidat itsessä. Omien säännöstöjen tiedostaminen ja kyseenalaistaminen, onko se totta vielä? Itseinho ja viha, niiden kohtaaminen jaa taakse katsominen.

Neljännen viikon käytännön askeleet.

5. Elävä elämä ja pintaa syvemmälle

 Mitä on vaikea kohdata elämässä? Sinussa? Mitä asioita, ihmisiä, paikkoja, ruokia olen alkanut välttämään? Pelkojen tunnistaminen. Tarinat joita itsellemme kerromme ja mihin samaistumme helposti tietämättämme. Mitä on irtipäästäminen mm. häpeästä ja syyllisyydestä.  Rohkeita uusia askelia, mille elämässä tulee tilaa enemmän?

Viidennen viikon käytännön askeleet.

6. Elävä elämä ja yhteenvetoa

Miten mm. arvoni ja toimintani ovat linjassa keskenään? Mikä on minulle luonnollista?Merkityksellisyyden kokeminen. Ilo ja elämän vastaanotaaminen.

Kuudennen viikon käytännön askeleet.

Hinta: 45e
Ilmoittaudu mukaan kurssille täältä:

https://holvi.com/shop/eeviminkkinen/product/9e8609e521842df50955e28d0c85ed8a/

Saat tunnukset kurssiportaaliin viikkoa ennen kurssin alkua.

Kurssi alkaa 17.1.2015 ja kestää 6 viikkoa